Finska pinnar

Populära småkakor. Kakorna är torra, söta med socker på.

Recept för finska pinnar (ca 60 st)

  • 5 bittermandlar
  • 200 g smör
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 uppvispat ägg
  • 1/2 dl hackad sötmandel
  • 2 msk pärlsocker

Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 – 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna samtidigt i 4 – 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9 – 10 min.

Källa recept: arla.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.