Italienska pinnar

Italienska pinnar (Grissini) är bröd som passar till olika soppor eller som drinktilltugg.

Recept för italienska pinnar (ca 36 st)

Sats

  • Vetemjöl 6,0 dl
  • Olivolja 2,0 msk
  • Ägg (vita) 1,0 styck
  • Strösocker 1,0 tsk
  • Jäst (färsk) 25,0 gram
  • Vatten 2,5 dl
  • Salt 1,0 tsk

Garneringsalternativ

  • Örtkryddor (torkade)
  • Örtsalt
  • Sesamfrö
  • Vallmofrö
  • Parmesanost
  • Mjölk till pensling

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke.
    Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt)
    Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och ev. örtkrydda. Häll spadet i bunken,
    rör om tills jästen smält.
  2. Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med.
    Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 min.
  3. Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i 36 bitar.
    Rulla ut varje bit till en lång stång.
    Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
    Låt jäsa under duk 20 min.
    Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pensla pinnarna med mjölk. Strö ev. över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan.
    Grädda ca 30 min, tills de fått fin färg.
    Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Källa recept: menyse.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.