Vandrande pinnar

Det finns över 2500 olika arter av vandrande pinnar. Storleken kan variera från små på bara någon centimeter upp till de största som kan bli upp till 33 cm långa. Deras naturliga kamouflage, som även gett dem sitt namn, är att de ser ut som torra små kvistar. Denna känsla förstärker de genom att hålla frambenen utsträckta framför huvudet och försiktigt svaja med i vinden när det blåser. Beroende på art kan den vandrande pinnen ha små nästan obetydliga vingar eller stora vackra vingar.

Vandrande pinnar är växtätare och lever av olika örter, blad från buskar och träd. Deras naturliga hemvist är i tropiska och subtropiska områden världen över.

Vandrande pinnar är lätta att ha som husdjur och finns därför i många djuraffärer. Den vanligaste sorten är Carausius morosus som kom till Frankrike i början av 1900-talet. För att ha vandrande pinnar som husdjur krävs det att du har ett terrarium som är minst 20 cm högt. I terrariumet ska det sedan finnas både pinnar och blad.

Systematik för vandrande pinnar

Rike: Animalia
Stam: Arthropoda
Klass: Insecta
Ordning: Phasmida
Familj: Lonchodidae
Släkte: Carausius

4 svar på Vandrande pinnar

 1. Gunnar skriver:

  Hej,
  Vilken häftig idé att ha en sajt om pinnar. Hittade hit eftersom Ni skrev om vandrande pinnar vilket är en riktigt spännande pinne i sammanhanget pinnar.
  Bra att Ni beskriver dessa små trivsamma husdjur så fler blir uppmärksammade på att de finns till.
  Skulle någon bli intresserad av att skaffa vandrande pinnar så kan jag rekommendera http://www.vandrandepinnar.nu där vi skickar pinnar och ägg över hela Sverige året runt.
  Tack för att jag fick lämna denna blänkare på Er sajt.
  Mvh
  Gunnar

 2. ossi jokinen skriver:

  Hej vi vill ha ägg till Pink wing eller någon annan sort och ungar,ävän vuksna

 3. kajsa skriver:

  Hej!
  Jag undrar hur ofta man behöver mata en vandrande pinne?? 🙂

 4. Hosting skriver:

  En del vandrande pinnar ar tunna, medan andra ar tjocka och kraftiga och kan vaga 50 gram. En del kan till och med flyga med stora vingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.