Äts med pinnar

Efter att ha tittat på hur äter man med pinnar börjar det bli dags att fundera på vad man äter med pinnar.

I princip kan man säga att du kan äta vad som helst med pinnar, svårare än så är det inte. Men för att ge en bild av typiska maträtter som vi i Sverige kommer i kontakt med när vi äter med pinnar så kan vi titta på menyn från en sushirestaurang.

Sushi – Den mesta kända av alternativen. Består av rå fisk tillsammans med rundkokt ris. Äts ofta med soja, wasabi och inlagd ingefära.

Yakiniku – Grillat kött, vanligtvis entrecote som legat i en söt marinad.

Yakitori – Grillad kyckling på spett.

Gyoza – Degknyten fyllda med fläsk och/eller grönsaker.

Men rui – Nudlar, finns olika sorterer både när det gäller tjocklek eller om de serveras varma eller kalla.

Gohanmono – Ris, serveras i regel som tillbehör oavsett vad du beställer.

Självklart finns det bra många fler exempel på maträtter som du äter med pinnar, olika typer av wooker, fiskrätter samt även vissa efterätter. Man blir snabbt förvånad över hur många maträtter man kan äta med hjälp av bara pinnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.