Populära småkakor. Kakorna är torra, söta med socker på.
Recept för finska pinnar (ca 60 st)
- 5 bittermandlar
- 200 g smör
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl strösocker
- 1 uppvispat ägg
- 1/2 dl hackad sötmandel
- 2 msk pärlsocker
Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 – 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna samtidigt i 4 – 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9 – 10 min.
Källa recept: arla.se